0
Keresés termékcsoport alapján:

  FORGALMAZOTT MÁRKÁK

  Pályázati lehetőségek


  Kedves szakmabeli  látogatónk.

   

  Cégünket az utóbbi években egyre több fodrász és kozmetikus kereste meg konkrét pályázatokkal kapcsolatban és pályázati lehetõségek után érdeklõdve. Ezért úgy döntöttünk, hogy létrehozunk honlapunkon egy külön helyet ezen információknak és keresünk egy pályázat író partnert, hogy a tõlünk telhetõ legjobb módon ki tudjuk elégíteni vásárlóink és a szakma részvevõit.


   

  Ön már sikeresen megnyert egy pályázatot vagy és folyamatban van?

  Ez esetben kérjük keressen meg minket közvetlenül elérhetõségeinken. Webshopunkon  a legfõbb termékeink megtalálhatóak, informálódhat árainkról. Nagyobb megrendelés esetén egyedi kedvezményeket tudunk biztosítani. Mivel  Magyarország szinte minden, a szakmához tartozó importõrével jó kapcsolatot ápolunk, így a webshopon található termékeken kívül nagyságrendekkel több áll rendelkezésünkre, ahhoz hogy az ajánlatunkat minél jobban az Ön költségkeretéhez és igényeihez tudjuk igazítani.

   

  Pályázni szeretne? Érdeklik a pályázati lehetõségek?

  Partnerünk, a budapesti EU Pályázati Központ, felajánlotta a Capelli Centrum szépségiparbeli vásárlóinak és látogatóinak különleges szolgáltatását. Vállalta, hogy az érdeklõdõket közvetlenül értesíti az aktuális pályázati lehetõségekrõl, teljesen díjmentesen!

  Milyen lehetõségek vannak általában? Mire kaphat vissza nem térítendõ támogatást? 2 témakört kiemelnénk:

  • Fejlesztés, bõvítés, új szalon nyitáshoz
  • Tanulók képzéséhez kapcsolódó eszközök, berendezésekhez


  Bõvebb információt lentebb talál.

   

  Jelenkezzen most a EU-s Pályázati információkért, ide kattintva!

   

   

  Pályázati lehetõségekrõl

  A pályázatok vissza nem térítendõ támogatásokat nyújtanak a pályázó számára, tehát azokat nem kell visszafizetni. A támogatás ennek megfelelõen nem keverhetõ össze a hitelekkel vagy a kölcsönökkel, melyek felvétele valóban visszafizetési kötelezettséget jelent.

   

  A szépségipar folyamatosan új technológiákat kínál, ezért a legkeresettebb pályázati típus feltételezhetõen az idei évben is gépbeszerzéshez kapcsolódik. A gépbeszerzést támogató pályázatok nem tesznek különbséget, hogy adott vállalkozó kozmetikai vagy fodrászati gépekre, esetleg fogyasztó vagy akár szolárium gépre szeretne támogatás kapni. Sosem kerül meghatározásra, hogy adott gépet honnan vagy kitõl lehet beszerezni. Külföldi és belföldi értékesítõtõl egyaránt vásárolhatnak a nyertesek. A pályázati rendszerek bonyolultsága és egyes pályázati kiírások kritériumai miatt nem javasoljuk, hogy 1 millió forintos támogatási igény alatt pályázatot nyújtson be valaki és sok pályázati kiírás nem is teszi ezt lehetõvé. A támogatások felsõ értéke akár 50 millió forint is lehet. A támogatás mértéke 25-60%-ig terjedhet, melynek nagysága elsõsorban attól függ, hogy hol valósul meg a beruházás, azaz hová kerül pontosan a gép.

   

  Pozitív változás a jelenlegi pályázati rendszerben, hogy az elmúlt évek hasonló pályázataihoz képest, hogy a bírálati döntésig terjedõ idõszak rövidebb (kb. 3-4 hónap), valamint a pályázati pénzek kifizetése is felgyorsult (3-5 hónap). A különbözõ konstrukciók semmilyen hátrányban nem részesítik azokat a pályázókat, akik egyéni vállalkozóként pályáznak. A pályázati felhívások jellemzõen továbbra sem írják elõ, hogy saját tulajdonú szalonnal rendelkezzen a pályázó. Ebben az esetben bérleti szerzõdést kell csatolni a benyújtáshoz. Az elbírálás során semmilyen hátrányt nem jelent, hogy az adott üzletet „csupán” bérli a pályázó.

   

  A nyertesekkel támogatási szerzõdést kötnek, melyben egyértelmûen rögzítésre kerül, hogy mit és mennyi ideig kell vállalni. Általában feltétel, hogy a támogatással megvásárolt gépet vagy épített, bõvített ingatlant saját célra kell 2-5 évig használni. Plusz pontokért a pályázó vállalhat például árbevétel növekedést, új alkalmazott felvételét, a jelenlegi alkalmazotti létszám megtartását. Abban az esetben, ha valaki nem tudja vállalni a szerzõdésben rögzített kötelezettségeket, akkor módosítási kérelmet kell benyújtani.

   

  Sokszor a projektcél a szépségszalon fejlesztésére, bõvítésére vagy új szalon építése. Városokban megvalósuló fejlesztések esetén gépbeszerzéshez kapcsolódóan lehet pályázatot benyújtani 25-50%-os támogatás mellett. Amennyiben valaki 5 ezer fõ alatti településen szeretne szalont fejleszteni vagy építeni, akkor lehetõsége van 60-65%-os támogatás elnyerésére. Hátrányos helyzetû térségekben a támogatás mértéke 70%-os. Természetesen tervdokumentáció csatolása szükséges ezeknek a pályázatoknak a benyújtásához, sõt egyes esetekben csak jóváhagyott építési engedéllyel lehet elnyerni a támogatást. Mivel a tervek elkészítése igen idõigényes folyamat, ezért célszerû a pályázati kiírást megelõzõen hónapokkal korábban elkezdeni az anyag elõkészítését.

   

  Minden évben nagy érdeklõdéssel várják a tanulók képzéséhez kapcsolódó eszközök beszerzését támogató pályázati lehetõséget azok a vállalkozások, akik tanulószerzõdés keretében oktatnak nappali tagozatok hallgatókat. A támogatás mértéke 90%-os és 1,5-2 millió forintot lehet elnyerni tanulónként. A pályázaton szinte bármilyen kozmetikában és fodrászatban használatos gépet beszerezhetnek a pályázók. A nyertesek között sokan tetováló, arckezelõ, testkezelõ és szolárium gépre kapnak vissza nem térítendõ támogatást.

   

  Képzések támogatására is lehet pályázatot benyújtani az alábbi témákban:

  • szakmai képzések,
  • a vállalkozás mûködésével kapcsolatos képzés,
  • idegen nyelvi képzés,
  • informatikai képzés,
  • munka- és egészségvédelem, valamint
  • vezetõképzés.

  A támogatás vonatkozik a szállás, utazás, tankönyvek és vizsgadíjak költségeire is. A pályázati kiírás keretein belül kizárólag akkreditált intézmény által nyújtott képzés vehetõ igénybe. Az igénybe vett képzés pedig kizárólag OKJ-s vagy akkreditált képzés lehet. Az elnyerhetõ támogatás mértéke 1-50 millió forintig terjed, a támogatás mértéke 80%.

   

  Kiemelt érdeklõdés követi az alkalmazottak felvételéhez vagy a már meglévõ alkalmazottak megtartásához kapcsolódó pályázatokat, melyek jellemzõen bérek és járulékok támogatását jelenti 50-100%-ig terjedõen.

   

   

  Jelenkezzen most a EU-s Pályázati információkért, ide kattintva!

   

   

  Capelli Centrum
  27 éve a fodrászok, kozmetikusok, műkörmösök és masszőrök szolgálatában